© Rootsville.eu

Sam Lewis (US)
tiltle: Superposition
music: Singer-songwriter
release date: november 01, 2024
label: Loversity Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Sam Lewis

© Rootsville 2024


Het langverwachte nieuwe soloalbum van Sam Lewis, Superposition, zijn eerste sinds 2020, fuseert onweerstaanbaar Americana-ondertonen tot wazige, droomachtige melodieën met psychedelische instrumentale versieringen. Superposition bestaat uit acht sfeervol betoverende originele nummers naast een meeslepend unieke versie van Dire Straits' 'Walk of Life' en zal op 1 november 2024 worden uitgebracht op Loversity Records. In de tussentijd worden twee singles van het album uitgebracht - 'Bad Man' op 6 september en 'Smile' op 4 oktober.

Sam over Superosition:

Mijn aankomende album is opgenomen in The Cabin Studio in Nashville, TN, eigendom van en beheerd door Matty Alger, een van de meest bekwame drummers en technici van vandaag. Ik had het voorrecht om Matty te helpen met het bouwen van deze prachtige studio, beginnend in 2019, en voltooid in 2020 te midden van de tumult van de pandemie. Het werd een toevluchtsoord voor ons tijdens die chaotische tijden, waar we begonnen met het maken van muziek en onmiddellijk de immens getalenteerde Ethan Ballinger inschakelden als producer voor de nummers die mijn aankomende album, SUPERPOSITION, zouden vormen.

Toen de pandemie abrupt een einde maakte aan mijn wereldtournee van 2020 en onzekerheid wierp over de toekomst, bood Chase McGillis me een baan aan als timmerman bij zijn bouwbedrijf. Samenwerkend met Chase, die toevallig ook een geweldige bassist is, kreeg ik meer inzicht in de bouw terwijl hij zijn muzikale talenten leende om onze nieuwe nummers te helpen verfijnen. Dit kernensemble bleef de volgende twaalf maanden standvastig, met af en toe optredens van speciale gasten. Mikie Martel voegde zijn sierlijke flugelhorn- en trompetoptredens toe aan twee nummers, terwijl JT Cure (te horen op mijn twee vorige albums Waiting On You (2015) en Loversity (2018)) een soulvolle, hartverwarmende baslijn leverde op een opvallend nummer getiteld 'Sappy Ending'.

Het opnemen van deze nummers bracht me enorm veel vreugde, vooral gezien onze onconventionele aanpak. In plaats van vast te houden aan strikte schema's die typisch zijn voor studiosessies, die vaak weken of zelfs maanden duren, kwamen we bijeen wanneer mogelijk - een spontane avond, een ontspannen middag of een geïmproviseerde zondag in de studio na een andere uitdagende week in de buitenwereld. We zouden weer contact maken, verhalen delen en dan opnemen, waarbij we momenten vastlegden die diep resoneerden in de muziek die we samen creëerden.

tracks:

1. Smile (4:09)
2. Bad Man (2:40)
3. While We’re Still Here (4:09)
4. Sappy Ending (4:19)
5. Walk of Life (3:59)
6. Sinking Ship (3:21)
7. Come On (4:58)
8. What Does it Mean (4.10)
9. What I Need (3:22)